Behang

Behang voor de kinderkamer
Een kinderkamer inrichten is een leuke klus. Welke kleuren zoek je uit en welke stijl kies je. Van romantisch tot multicolour alles mag. Al wel wat ideeën in je hoofd voor een geschikt kinderkamer thema, maar is het naar je gevoel nog niet concreet? Laat je dan verder inspireren door de uitgebreide collectie kinderbehang bij De Vries Wonen, zoals de collectie Pip en Studio Ditte.

Dessinbehang
Prachtige dessins, natuurgetrouwe patronen of moderne flocktechnieken maken de keuzemogelijkheden eindeloos. Op het gebied van behang is De Vries Wonen een bewezen specialist! Door de ontwikkelingen in papiersoort wordt het aanbrengen steeds eenvoudiger waardoor je in een handomdraai jouw interieur de gewenste update geeft. Een ruime collectie van gerenommeerde merken als Eijffinger, Arte, Voca en Hooked on Walls is aanwezig bij De Vries Wonen. Aan de inspiratietafel heb je de mogelijkheid je behang te combineren met gordijnen en verfstalen om direct een beeld te kunnen vormen van jouw stijl en voorkeur. Laat je inspireren!

Wandposter-behang
Je waant je in het bos! Maar je bevind je gewoon in je woonkamer! Of je lievelingsbloem in XL formaat op de muur. Posterbehang is er in allerlei dessins en formaten. Maak van je favoriete strandfoto, sneeuwuitzicht of portret je eigen unieke posterbehang. De mogelijkheden zijn ongekend. Dat is pas persoonlijk!

Uni-behang
Behang geeft je muur direct een persoonlijke uitstraling. Hou je niet van drukke prints of ingewikkelde patronen? Dan is uni behang de beste keuze voor jou. Ons assortiment kent een ruime collectie uni behangsoorten in alle mogelijke kleuren. Door de combinatie van mat, glans en reliëf zijn de hedendaagse mogelijkheden eindeloos. In een handomdraai geef je jouw interieur de gewenste metamorfose.

Tips en trends

Veel mensen vinden het lastig om uit te rekenen hoeveel behang zij nodig hebben. In de winkel rekenen wij het graag voor je uit. Om alvast een idee te geven hieronder een rekenvoorbeeld. Eerst deel je de breedte van de wand door de breedte van de rol (5 / 0.53 = 9,43). Deze uitkomst rond je naar boven af (in dit geval: 10). Dit getal geeft het aantal banen weer dat je nodig hebt. Nu wil je weten hoeveel banen je uit een rol kan halen. Als behang een patroon heeft, tel je deze bij de hoogte van de kamer op (patroon is 22 cm + hoogte kamer 2,70 = 2,92. Dit is de lengte van 1 baan), vervolgens deel je de lengte van de rol door de lengte van de baan (10 / 2,92 = 3,42). Rond dit getal naar beneden af (hier is dat dus 3) en dat is het aantal banen dat je uit 1 rol kan halen. Je hebt dus 10 banen nodig en je kan er 3 uit een rol halen. Je hebt dus 10 / 3 = 3,33 (naar boven afronden) is 4 rollen behang nodig. Het restant kan je eventueel gebruiken om de stukjes boven de ramen of deuren te behangen.

Verwijder eerst het oude behang. Voor een mooi resultaat is het van belang dat de ondergrond vlak en schoon is en niet teveel zuigt. Repareer eerst de eventuele gaatjes voordat je begint. Als de ondergrond te sterk zuigt kan je het beste eerst voorlijmen.

Het lijkt misschien een heel gedoe maar dat is het zeker niet. Behangen kan namelijk op twee verschillende manieren en dat heeft alles te maken met het soort behang dat je gebruikt. Je hebt papier- en vliesbehang. Een aantal kwaliteiten vliesbehang wordt als SMART paper aangeboden. De ene is, zoals de naam al zegt, van papier gemaakt. Deze lijm je in op de behangtafel en plak je vervolgens nat op de muur. Met vliesbehang smeer je alleen de wand in met behanglijm. Vervolgens plak je dan de droge banen op je muur. Een plaktafel is dan niet meer nodig! Gebruik voor vliesbehang speciale behanglijm van Perfax.

Onze professionele behangers komen net zo graag bij je thuis om de klus te klaren! Dan ben je verzekerd van een optimaal eindresultaat. Zonder gedoe! Wij zijn er om het je gemakkelijk te maken.

Geniet van glamour en luxe bij je thuis. Met glanzende materialen in de hoofdrol. We zijn er trots op deze luxe te tonen en er met volle teugen van te genieten. Glans en mat contrasten. Koel en warm. Koele kleuren zoals zwart, grijzen en (bijna) wit. Warme kleuren zoals goud, brons en koper. Naturen zoals champagne en beige. Voor op de muur kun je kiezen voor grafische dessins in combinatie met natuurlijke prints en ronde sierlijke vormen.

Het karakter van robuuste en gebruikte materialen, en toch lekker comfortabel. Ruige natuur in combinatie met een industriële look. Stoer en warm. Natuurlijke en vergrijsde kleuren. De dessins zijn geïnspireerd door de natuur en door de schoonheid van oude leegstaande gebouwen. Een toonaangevende collectie in deze trend is de collectie Concrete Wallpaper by Piet Boon en Scrapwood Wallpaper by Piet Hein Eek.